Σοφία Σικοτάκη

General Manager

Αναπόσπαστο στοιχείο του εταιρικού DNA της Απόλλων αποτελεί η συνεχής εξειδίκευση αλλά και η εξατομικευμένη εκπαίδευση των συνεργατών της, που λειτουργούν σαν εφαλτήριο μακροπρόθεσμης ανάπτυξης εργασιών. Η διοίκηση της εταιρείας εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της συμβουλευτικής, από το 2018 συμμετέχει ενεργά στο θεσμό του MDRT

Η συμμετοχή στο MDRT (Million Dollar Round Table), μια “λέσχη επιτυχημένων ασφαλιστών” θεωρείται διεθνώς, πρότυπο αριστείας. Τα μέλη του φημίζονται για τις ικανότητες, τα αποτελέσματα και τον αυστηρό κώδικα δεοντολογίας τους – χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει, ότι όσοι δεν ανήκουν σε αυτό, δεν κατέχουν τις παραπάνω ιδιότητες. Οι υπηρεσίες του αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ασφαλιστή, αυτού που θέλει να έχει μια ισορροπία στη ζωή του όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά και κοινωνικά. Αυτή τη στιγμή το MDRT απαριθμεί γύρω στα 70.000 μέλη από 500 διαφορετικές εταιρείες και 72 διαφορετικές χώρες!

Μέσα σε μία διετία από 1 πλήρες μέλος και 5 aspirants η Απόλλων μετρά 6 πλήρη μέλη και 5 aspirants και  στοχεύει μελλοντικά να διευρύνει περαιτέρω την ομάδα της στην κοινότητα του MDRT που συνολικά στην Ελλάδα απαριθμεί 31 επαγγελματίες.

6 MDRT members

5 MDRT Aspirants members

MDRT

Σε όλη την καριέρα σου, το MDRT είναι εδώ για εσένα

Η MDRT ιδρύθηκε το 1927 και είναι μια παγκόσμια, ανεξάρτητη ένωση κορυφαίων επαγγελματιών στον τομέα των ασφαλειών ζωής και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο. Η ιδιότητα του μέλους  MDRT αναγνωρίζεται διεθνώς ως το επίπεδο αριστείας στον κλάδο των ασφαλειών ζωής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τα μέλη του MDRT, που επιδεικνύουν εξαιρετικές επαγγελματικές γνώσεις, αυστηρή ηθική συμπεριφορά και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, αποκτούν πρόσβαση σε ισχυρούς εκπαιδευτικούς πόρους, ευκαιρίες δικτύωσης και δυναμικές εκδηλώσεις.

MDRT ACADEMY

H Ακαδημία MDRT ξεκίνησε το 2017, και σε αυτή συμμετέχουν όσοι έχουν επιτύχει επίπεδα που το MDRT ορίζει. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε πληροφορίες των MDRT-μελών, με εκπληκτικό περιεχόμενο και διαδικασίες παραγωγικότητας προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες τους – και όλα αυτά είναι διαθέσιμα μέσω ενός έξυπνου ιστότοπου και μέσω application για κινητά.

MDRT GLOBAL SERVICES

Η MDRT δοκιμάζει τώρα το νεότερο της έργο: MDRT Global Services.  H ολοκαίνουργια αυτή ένωση μελών, καλωσορίζει τους ηγέτες του τομέα και τους προϊσταμένους των Ασφαλιστικών Συμβούλων Ζωής αλλά και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίοι θέλουν να οικοδομήσουν την Πολιτιστική Αριστεία MDRT εντός των οργανισμών τους. Ως μέλη των MDRT Global Services, οι ηγέτες του κλάδου θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν καλύτερα τις ομάδες τους και να εμβαθύνουν στην κοινότητα MDRT.

MENTORING PROGRAM

Η ιδέα της καθοδήγησης – Mentoring αποτελεί βασικό στοιχείο ανάπτυξης από την έναρξη του MDRT. Ως Μέντορες τα μέλη του MDRT, καθοδηγούν όσους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στην κοινότητα αυτή. Ζωτικής σημασίας σημείο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του επίδοξου μέλους, αποτελεί η καθοδήγηση του μέντορα στην εφαρμογή και τον έλεγχο των βέλτιστων πρακτικών του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Στο MDRT ως μια τράπεζα γνώσεων επαγγελματιών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η ίδια η ιδιότητα μέλους αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα. Η αλληλεπίδραση με άλλα μέλη του MDRT  θα αλλάξει τη νοοτροπία του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή για το πώς αναπτύσσεται και ωριμάζει στο χρηματοοικονομικό επάγγελμα.

6 MDRT members

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

” Το MDRT για εμένα είναι ο καλύτερος τρόπος να λαμβάνω πολύπλευρη, εξειδικευμένη γνώση πάνω στη δουλειά μου. Αν μπορούσα να το παρουσιάσω με ένα παράδειγμα, θα έλεγα το εξής:

Φανταστείτε ότι υπάρχει μία τεράστια βιβλιοθήκη, γεμάτη με βιβλία όλων των κατηγοριών που αφορούν τη δουλειά μας. Βιβλία που μιλούν για κέντρα επιρροής, για τεχνικές επικοινωνίας, branding, εξυπηρέτηση πελατών, coaching, χειρισμός αντιρρήσεων, social media, διαχείριση προσωπικού, ισορροπία και υγεία στη ζωή, διαχείριση χρόνου, κ.ά. Αυτή η βιβλιοθήκη συμβολίζει την αστείρευτη γνώση. Υπάρχει, λοιπόν, και ένα μαγικό “χαπάκι”, που το λένε MDRT, που λαμβάνοντάς το σε κάνει ικανό να διαβάζεις άμεσα την ουσία της γνώσης μέσα από τους τόνους των σελίδων.

Ποιος θα αρνιόταν να πάρει αυτό το “χαπάκι”;”

“Το να είμαι μέλος του MDRT, σημαίνει ενεργή  συμμετοχή σε διεθνή ομάδα επαγγελματιών του χώρου με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ευρύτερης  επαγγελματικής κατάρτισης.

Η κατάθεση εμπειρίας, ο λόγος, ανθρώπων που έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους και τους έχουν τους έχουν υλοποιήσει, αποτελεί έμπνευση και πηγή ενθάρρυνσης

Το MDRT για μένα αποτελεί χώρο πολύτιμης ανταλλαγής γνώσης, σκέψεων και πρακτικών. Χώρο που παρέχει ερεθίσματα για επαγγελματική  ανάπτυξη καθώς και για αυτοβελτίωση.”

Μάρα Βουλγαρέλη

Γιάννης Γιαννέτσος

“Το να είμαι μέλος του MDRT σημαίνει για μένα ότι έχω μια δικτύωση με τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και άρα προσβαση στις βέλτιστες πρακτικές, τόσο στην επαγγελματική πρακτική, όσο και στην επαγγελματική νοοτροπία, ώστε να μπορέσω να πετύχω το προσωπικό επαγγελματικό μου όραμα.”

“ Το να είμαι μέλος της ομάδας του MDRT σημαίνει για μένα πολλά θετικά κι αισιόδοξα συναισθήματα που γίνονται Πράξεις.

Σημαίνει πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας, υποστήριξης, παρακίνησης, γνώσης, εκπαίδευσης,  με κοινούς στόχους και όραμα τον Άνθρωπο.

Σημαίνει προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη σε γερές βάσεις και θεμέλια.

Σημαίνει αγάπη και προσφορά για μένα και τους γύρω μου, σημαίνει αναγνωρισιμότητα, οικονομική ευημερία, εξέλιξη, Επιτυχία! ”

Μέη Σωτοπούλου

Κωνσταντίνος Λατόπουλος

Η ομάδα του MDRT αποτελεί μία ευκαιρία αυτοβελτίωσης για όλους τους ασφαλιστές, ένα χώρο ζυμώσεων και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες και άνθρωποι, είναι το μέσο για να προσφέρεις στους άλλους μέσα από την καθημερινή ενασχόληση με τον κλάδο των ασφαλίσεων.

” To MDRT με την φιλοσοφία του και τις πρακτικές του αναβάθμισε τις προσδοκίες μου για την επαγγελματική μου εξέλιξη αλλά και τους προσωπικούς στόχους που θέλω να πετύχω. Μου έδωσε την ευκαιρία να συναναστραφώ καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου μας, να μάθω από τις πρακτικές τους.
Η εμπειρία μου μέσα σε αυτή την ομάδα διεύρυνε την αντίληψή μου για την συνεισφορά που έχουμε οι ασφαλιστικοί πράκτορες στο κοινό καλό και μου έδωσε ένα πρότυπο το οποίο θέλω να φτάσω.”

Βίλλυ Πολίτη

5 MDRT Aspirants members

Άννα Σκάρπα

Απόστολος Σιαμπάνης

Ηλίας Μπαϊρακτάρης

Γιώργος Αβραμάκης

Τίμος Καστρινός

Υπερήφανοι για τους Συνεργάτες μας